A CPAC Hungary célja, hogy összeszervezze a szuverenista erőket

Minden eddiginél nagyobb lesz a harmadik CPAC Hungary, amelyre közel háromezer résztvevőt és hat kontinensről mintegy nyolcvan felszólalót várnak – mondta el Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

2024. 04. 24. 17:17
CPAC sajtáj. Matt Schlapp Szánthó Miklós
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordszámú, közel háromezer résztvevőt várnak a harmadik CPAC Hungaryre – mondta el Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója az eseményt megelőző sajtótájékoztatón. Hat kontinensről mintegy nyolcvan felszólalót hallgathat meg a közönség a két nap során, akik között lesznek jelenlegi és korábbi kormányfők, pártelnökök, amerikai republikánus képviselők és a két legnagyobb európai konzervatív pártcsalád vezetői – sorolta a főigazgató. 

Az, hogy a CPAC harmadik alkalommal is Budapestre jöhetett, nem csupán az Alapjogokért Központ, hanem az egész magyar jobboldal érdeme 

– emelte ki Szánthó Miklós, egyúttal megköszönve Matt Schlappnek, az American Conservative Union szervezet elnökének az együttműködést.

Míg Brüsszelben betiltják, Budapesten ünneplik a konzervatív dzsemborikat, és míg Brüsszelben támogatják és lehetővé teszik a terror- és Hamász-párti tüntetéseket, Magyarországon ilyenek nincsenek 

– mondta a főigazgató.

A 2020-as évekre két tényleges dimenzió mentén rendeződtek át a politikai törésvonalak. Az egyik, hogy ki globalista és ki szuverenista, a másik, hogy ki háborúpárti és ki békepárti – mutatott rá Szánthó Miklós, hozzátéve, hogy a brüsszeli és washingtoni politikai mocsár lakóit hatalmába kerítette a háborús pszichózis. 

A CPAC Hungary célja ezért az, hogy összeszervezze a békepárti és szuverenista erőket,és ehhez az alap meg is van, mert ezen erők osztják a nyugati civilizáció értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét

– hangsúlyozta a főigazgató, aki egyúttal annak a reményének is hangot adott, hogy a CPAC Hungary résztvevői lesznek majd a woke-talanítók, akik lecsapolják a brüsszeli és washingtoni mocsarat.

A fenti megfogalmazással Matt Schlapp is egyetértett. 

Nagy hatást tett rá, hogy „a szabadság levegőjét” szívhatja Budapesten, ahol szabadon kifejezheti a politikai véleményét és beszélhet a vallásáról, míg az amerikai nagyvárosokban ez nem egyértelmű 

– mondta el Shapps. 

Nem vehetjük természetesnek a szabadságot

– hívta fel a figyelmet az amerikai szervezet elnöke. 

CPAC sajtáj. Matt Schlapp Szánthó Miklós
Fotó: Kurucz Árpád

Az Egyesült Államokban alkotmányos válság van, a bíróságokat használják fel arra, hogy ellehetetlenítsék Donald Trump volt amerikai elnök újraválasztását. Ezért is fontos az amerikaiak számára, hogy visszavegyék az országukat – szögezte le Schlapp.

Magyarország hatalmas és bátor, nagy változást hoz, úgyhogy köszönjük, hogy itt lehetünk

– zárta gondolatait az amerikai CPAC elnöke.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója és Matt Schlapp, az American Conservative Union szervezet elnöke a CPAC Hungary felvezető sajtótájékoztatóján (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.